Как да изберем онлайн магазин за оригинални парфюми?Електронната търговия бележи ръст със всяка една изминала година и хиляди хора все повече предпочитат да използват този метод за пазаруване. Както вече не веднъж сме изтъквали предимствата са изключително много: комфорт, бързина, сигурност и цена. Онлайн магазините могат да си позволят по-ниски цени спрямо стандартните търговци поради липсата на разходи. Търговията по интернет е и най-лесния начин да намерим и набавим продукта, който желаем.

В последните години онлайн продажбата на парфюми също стана изключително популярна. Хората предпочитат да си поръчат любимия аромат по интернет и да спестят ходенето по магазините. Други предпочитат да отидат все пак, но само, за да си харесат нещо ново и пак да го поръчат онлайн заради добрите условия.

След като пазаруването на аромати през онлайн магазините за парфюми стана толкова популярно, на Българския пазар се зародиха много такива сайтове. За съжаление не всички са толкова доброжелателни както Aromo.bg. Някои търговци се възползват от неинформираността на потребителите и предлагат фалшиви парфюми. Тази практика е остро осъждана от другите онлайн магазини за парфюми, защото така се накърнява общия имидж на индустрията. По тези стъпки стигаме до основата на проблема:

Как да изберем онлайн магазин за оригинални парфюми?

Ние от Аромо.бг решихме да направим един лесен пътеводител за потребителите как да разпознаят бързо и лесно добрите онлайн магазини за оригинални маркови парфюми. Вече имаме много обширна статия на тема как да разпознаем оригинала, която може да прочетете тук. С повече от 10 години опит в бранша искаме да споделим наблюденията си с вас с цел правилното ориентиране и увеличение на доверието към сайтовете за онлайн парфюми.

След като сме разгледали над 30 сайта за продажба на парфюми, ние установихме, че само 30% от тях предлагат оригинални продукти. Това означава, че 1 на всеки 3 може да е недоброжелател. За щастие всички тези сайтове за реплики си приличат и може да бъдат лесно идентифицирани. Ето няколко точки, по които да се ориентирате дали някои сайт предлага оригинални маркови парфюми:

1. Всички надеждни онлайн магазини за оригинални аромати имат посочени фирма, булстат (ЕИК) и описание с история. Някои от тях, сред които е и Aromo.bg имат и физически магазини, които вие може да посетите.

2. В сайтовете предлагащи ментета цените на "парфюмите" са винаги еднакви независимо от марката и варират между 20 и 30 лева. Разфасовката в 90% от случаите е 100мл. Ние питаме "Как един парфюм на едното място е 20лв., а на другото 150?". Отговорът на този въпрос е ясен като бял ден. Не се подлъгвайте и от банерите описващи 80% отстъпка, това е лъжа. В нашата индустрия максималната отстъпка е около 30-40%. Ако се мине тази граница търговеца е на загуба.

3. Изработката на самия онлайн магазин за парфюми също може да ви подскаже за качеството на продуктите предлагани в него. Ако попаднете на сайт, който изглежда "евтино" направен със само няколко менюта и липса на информация е твърде вероятно да сте попаднали на онлайн магазин, който е недоброжелател. Макар, че в последно време изработката на сайта може да се счита като по-субективен критерии, вие пак можете да го имате предвид.

4. Коректните онлайн магазини за парфюми винаги издават стокова разписка и касов бон. При желание на клиента можете да получите и фактура. Счетоводната документация винаги и била признак, че търговецът е коректен и не мами клиентите си.

5. Повечето производители правят и комплекти заедно с една серия от техните продукти. Например можете да си купите комплект парфюм, душ гел и балсам с един и същ аромат. В България почти няма ментета на комплекти, а ако попаднете в сайт, който не ги предлага е вероятно останалите продукти да са фалшиви. Съответно онлайн магазините за парфюми, от които може да си ги закупите, предлагат оригинални продукти.

Ако следвате гореспоменатите стъпки е малко вероятно да бъдете излъгани. Но все още има хора, които се примамват от бляскавите реклами и големите отстъпки. Така те си купуват парфюм менте, който после не могат да върнат. Тук е важно да споменем, че коректният онлайн магазин за оригинални парфюми винаги ще ви предложи условия за рекламации. В Aromo.bg вие можете да възстановите 100% от платената за продукта сума ако отговаряте на изискванията описани в раздел "Общи условия".

Но защо им е на хората да правят евтини имитации на парфюмите? Ако направим сравнение между ароматите и дрехите ще забележим, че те са едни от стоките, които са под постоянен прицел на реплекиране. Високата им цена и голяма възвращаемост са доста примамливи за бизнесите, които се занимават с производство на имитации. Парфюмите имат и дълъг срок на годност, което е голям плюс за една стока. Обема и тежестта им ги прави лесни за разпространение и продажба. В България има доста имитации на парфюми поради и друг важен географски фактор: намираме се до Турция - един от най-големите производители на имитации в света. Там можете да си купите "на едро" парфюм - менте за 3-4 лева. Така правят и сайтовете, които предлагат такива като ги пуснат с двойна или тройна надценка. Така, че купувайки си такъв продукт вие трябва да сте наясно,че купувате аромат за 3 лева, който реално струва 30. Няма как да бъдете доволни.

Електронната търговия в България ще продължава да се развива с високи темпове и все повече хора ще се доверяват на този тип пазаруване. За това избора на онлайн магазин за оригинални парфюми е важен при първоначалната поръчка. Ние от Аромо.бг никога не подвеждаме клиентите си и целим те да станат наши лоялни партньори. С годините сме си извоювали име и се борим да станем предпочитан онлайн магазин за парфюми за българските клиенти.

Българите се славим по принцип с недоверчивост, но имаме и друга интересна черта - търсим изгодна сделка. За това ви предлагаме да пазарувате оригинални аромати от Aromo.bg. Всички продукти в магазина са 100% оригинални с доказан произход. Зареждаме ги само от официалните представители на всяка марка/дизайнер. Няма по-голям гарант за качество от нашите хиляди доволни клиенти, които сме оставили през годините, и които са ни лоялни и пазаруват само от нас. Избирайте онлайн магазин за оригинални маркови парфюми с цел дълготрайни отношения. Така ще получавате достъп до специални отстъпки и намаления.

Парфюм на деня


Giorgio Armani
Acqua gi Gioia
EDP 100мл.
Цена: 106лв.