Как да използваме парфюм?Правилното използване на парфюма е жизнено важно за неговия аромат и трайност. Ежедневно хората си нанасят парфюми по тялото без да знаят къде и как те да са най-ефективни. Ние имаме няколко съвета за правилното нанасяне на различните парфюми, за да постигнете максимална трайност и качество на аромата през целия ден.

Едно от най-важните правила за правилното използване на парфюмите е, че е добре те да се нанасят след като сте се изкъпали. Чистата кожа има възможност по-лесно да поеме и абсорбира ароматите. Така тя го задържа в себе си и може да го "носи" по-дълго време. Не пръскайте ароматите веднага следна мазването с лосион за тяло. То също може да съдържа миризма, която да се смеси с тази на парфюма и да не се получи желания ефект. Ако не можете без лосион ви съветваме да изчакате то да попие добре преди да нанесете парфюм.

Друг важен съвет е да не прекалявате със самия парфюм. Понякога аромата толкова ни харесва, че се "оливаме" с него и постигаме обратния ефект - вместо хората да се възхищават, те биват отблъсквани от натрапчивата, силна миризма. Обикновено 2-3 пръскания могат да бъдат достатъчни.

Мястото, на което нанасяте парфюма също е от голямо значение. Правилото е: парфюмът се нанася на топлите, пулсови места от тялото - шията, вътрешната част на лактите и китките. Там минават много кръвоносни съдове и те ще разнесат уханието по цялото ви тяло. Така тялото ви ще излъчва парфюма. Нанасянето на ароматите по косата и дрехите също не е лош вариант, но трайността е значително по-малка. Има вариант да пръснете пред себе си и да минете през "облака". Започнете да пръскате отдолу нагоре: китки, лакти и накрая шията. Така следвате нарастването на топлината.

Най-честата грешка при нанасянето на парфюма е търкането на китките една в друга. Това влияе зле на аромата като цяло, защото го смесва с аромата на кожата и други миризми, до които сте се докосвали. Съдържанието на алкохол в парфюма може да изсуши и косата. За това ако сте решили да пръскате там е добре да го правите от разстояние. Не нанасяйте парфюм върху бели или светли дрехи - могат да оставят петна.

Комбинацията от различни боди продукти, които са в ежедневната употреба на човека като шампоан, лосион, балсам и т.н. също носят аромати в себе си. Ако искате те да не се сместват с парфюма е добре да уханието на тези продукти да е неутрално или в синхрон с това на парфюма ви.

Ако следвате гореописаните съвети и нанесете парфюма си след къпане е добре да изчакате 2-3 минути, той да се усвои от кожата и тогава да се облечете. Ако през деня усетите, че аромата на парфюма се е променил, няма нужда да се тревожите. Хормоните, храната и лекарствата могат да окажат влияние върху уханието.

Следвайте съветите на онлайн магазин за парфюми Aromo.bg и ще можете да се възползвате максимално от вашия любим аромат.

Парфюм на деня


Giorgio Armani
Acqua gi Gioia
EDP 100мл.
Цена: 106лв.