Как да разпознаем оригинала?Скъпи потребители, написахме тази статия, за да ви помогнем да разпознавате оригиналния парфюм от различните реплики и ментета, които се предлагат. Повечето онлайн магазини за парфюми пускат своите цветни реклами, изкусителни описания и невероятно ниски цени с цел да примамят вашето внимание. Не се подвеждайте по цената, тя е най-важния ви ориентир. Просто няма начин да си купите оригинално "Версаче" за 20 лева.

Много хора нямат доверие на онлайн магазините за парфюми и винаги подхождат с един и същ въпрос: "Оригинални ли са вашите парфюми?". В Aromo.bg предлагаме само и единствено оригинални парфюми. Ако се вгледате по-внимателно в другите онлайн търговци може да забележите, че те пишат "Маркови парфюми". Никъде не включват думата "оригинални". Така ако се подведете случайно и закупите от тях, след което установите, че са ментета, не може да ги осъдите, защото никъде не пише, че са оригинални. Те не носят наказателна отговорност и не отговарят пред Комисията за защита на потребителите, защото "реално" не са ви подвели.

Ето няколко бързи съвета как да разпознаете сайтовете за оригиналните парфюми от тези на имитациите:

1. В сайтовете предлагащи фалшификати разфасовките на парфюмите са винаги по 100мл.

2. В сайтовете предлагащи имитации всички марки парфюми са на една цена - 20лв. или 30лв.

3. В сайтовете за ментета няма да имате богат избор от парфюми и самия онлайн магазин ще изглежда некачествен.


Видове фалшиви парфюми:

Реплики - този вид фалшиви парфюми се различават най-трудно от оригиналите. Името на самия аромат, опаковката и флакона се приближават максимално до оригиналната версия на парфюма. Уханието на репликата копира доста добре това на оригинала, дори до последната нотка. "Скъпите" реплики на парфюми могат да бъдат наистина много успешни и само познавачи могат да установят разликата. Може да продължите да четете, за да разберете как и вие да ги познавате.

Версии - Тези парфюми са лесни за разпознаване, защото флакона и опаковката може да носят различни имена, макар и много наподобяващи. Например "BVLGARI" става "BULGARI". Ароматът му е "версия" на оригинала и е опит да се приближи максимално. Също така се характеризират с прилична трайност.

Имитации - Това е най-често разпространеният фалшив парфюм на пазара. Стотици хора ежедневно попадат в капаните заложени от търговците на тези парфюми. Те се опитват максимално да се доближат до оригиналите, но дребни разлики ги издават за по-набитото око. Примерно шрифта може да е различен, може да има една буква повече някъде. Ароматът му е бегло копие и веднага може да се усети. Минути след пръскането му от уханието няма да има и следа.

Нашата отговорност към клиента ни призовава да ви покажем как да разпознавате оригиналните парфюми.

Как да разпознаем оригиналния парфюм

- Най-важният признак за оригиналност на парфюми си остава адекватната цена. В Aromo.bg можете да намерите само оригинални парфюми на възможно най-ниските цени, които пазара позволява. Ако се натъкнете на сайтове, които ви предлагат отстъпки от по 50%, внимавайте, това може да е признак, че нещо не е наред. Запомнете евтините парфюми всъщност не са парфюми изобщо.

- Ако тръгнете към зеленчуковия пазар и там из между сергиите има една, която предлага парфюми ще ви стане ясно, че не са оригинални, нали? Мястото за продажба е също важен фактор при парфюмите. В големите, лъскави магазини е по-вероятно да попаднете на оригинал. Същото е и при сайтовете за онлайн парфюми. Ако попаднете не евтино направен сайт, без никакви възможности е много вероятно да сте попаднали на грешното място. Търсете качествени онлайн магазини за парфюми с добра репутация.

- Възможността за рекламация е друг важен фактор, по който лесно можете да разпознаете недоброжелателните търговци. Ако сте закупили парфюм и без да сте го докоснали откажат да ви го върнат е ясно, че не е оригинален. В Aromo.bg имате право на връщане до 14 дни след получаването. Ние ще ви върнем 100% от платената за продукта сума, ако отговаря на изискванията за рекламация описани в раздел "Общи условия".

Това са видимите признаци, по които можете да разпознаете оригиналния парфюм. Следващата стъпка е да го държите в ръцете си. Ето няколко съвета, с които се надяваме, че можем да бъдем полезни.

Опаковката

Когато закупувате парфюм вие няма как да пръснете от самия него. Ориентирате се по тестери или други флакони, които продавачите ви дават. Опаковката също може да е признак на оригиналност на парфюма, за това е добре да обърнете внимание на следните характеристики:

- Правилно наименование на производителя и модела на парфюми. Не трябва да има добавени букви, цифри или наличие на правописни грешки.

- Самото отпечатване на логото, текст, картинки и други трябва да е качествено направено.

- Целофана трябва да е тънък, чист и без големи набръчквания. Също така като го усетите в ръката си трябва да е качествен и прилепнал към парфюма.

- Информацията, която трябва да съдържа един оригинален парфюм също е от голямо значение. Ето какво е нужно да присъства: Категория на парфюма (Тоалетна вода "EDT", парфюмна вода "EDP", одеколон "EDC" или парфюм "Perfume"), предназначение за мъже (pour homme, for men) или за жени (pour femme, for women), обема на флакона: в милилитри (ml.) или течни унции (fl.oz)(1 fl.oz = 29.6ml.) и държава на производство.

- Баркод-а трябва да съответства на няколко изисквания. Първата цифра винаги посочва държавата производител. Например ако започва с цифрите 30-37 това е Франция, с 50 е Англия, с 400-440 е Германия, 84 е Испания, 80-83 е Италия, 00-09 е САЩ.

- Наличието на партидата също може да е признак за оригиналност на парфюми. Тя е принтирана и върху опаковката, и върху флакона. Трябва да съответстват.


Оригинал
- с номер на партида

Фалшификат
- без номер на партида
Оригинал
- качествено отпечатан номер

Фалшификат
-
 некачествено отпечатан номер


Флакон

След като отворите опаковката на парфюма вижте дали самия флакон е плътно прилепнал по нея. Оригиналните парфюми са добре фиксирани в нея.

- Материалът на стъклото или пластмасата трябва да са с качествена изработка. Чистото, прозрачно стъкло, което се доближава на вид до кристал е признак, че парфюма е оригинален. Не трябва да има драскотини или неравности.


Оригинал
- масивно, плътно стъкло и качествен печат

Фалшификат
 -некачествен печат и метериал


- Пулверизатора трябва да е плътно прибран към флакона, без да се огъва или лесно да се маха.


Оригинал -
прибран пулверизатор

Фалшификат
 - изпъкнали огъващ се пулверизатор


- Цвета на парфюма трябва да е чист и прозрачен. Ако има утайки или мътност, това е сигнал за фалшификат. Обикновено самия цвят на парфюма не трябва да е много наситен или ярък. Повечето производители слагат леки оцветители, за да добият лек нюанс.


Оригинал -
кристален цвят

Фалшификат
 - блед цвят, различен шрифт


Аромат

В крайна сметка хората си купуват парфюмите заради тяхното ухание и усещане. Силните изкривени миризми са признак за фалшив парфюм.

- Не трябва да усещате алкохол при пръскането на парфюма. Ако усетите остра миризма, като тази на водка например сте попаднали на фалшификат.

- Истинските парфюми минават през три нива на ухание. Първо усещате връхните нотки, които изчезват до 2-3 минути, след тях се разкрива сърцевината на аромата, които до 3-4 часа бавно се прилива в базовите нотки. Те оставят ухание още 4-5 часа. Имитациите на парфюми рядко са с трайност над 1 час.

- Вие може да не усещате оригиналния парфюм по себе си, защото тялото привиква с него. Околните обаче със сигурност го долавят.

- Уханието на оригиналния парфюм може да се променя през времето. Може да долавяте все нови и нови нюанси на аромата в течение на деня. При фалшификатите мирисът е винаги един и същ.


Надяваме се, че с нашата помощ вие ще можете да различавате оригиналните парфюми от имитациите. Използвайте само автентични аромати, за да можете да се насладите изцяло на прекрасния свят, в който ни отвеждат уханията.

Ако имате съмнения относно парфюми, които сте закупили от други търговци, може да ни се обадите. Наши асистенти ще помогнат в установяването дали парфюмът е оригинален.
Парфюм на деня


Giorgio Armani
Acqua gi Gioia
EDP 100мл.
Цена: 106лв.