Как да съхраним парфюм?След като вече сте си харесали и закупили парфюм, вие трябва да разберете как правилно да го съхранявате, за да му се радвате максимално дълго. За да запазите качеството и уханието на ароматите може да следвате няколко лесни стъпки.

- Слънчева светлина - Дръжте парфюмите си далече от пряка слънчева светлина. Тя е пагубна за ароматите, защото променя химичния състав на течността и оттам уханието се видоизменя. Най-добре е да прибирате парфюмите си в шкаф или на тъмно място. Така качеството им се запазва най-дълго.

- Температура - Топлината също влияе изключително лошо на аромата на парфюма. Те трябва да се съхраняват при температури под 22-23 градуса.Резките промени също могат да влияят зле. Най-добре се съхранява при стайна температура.

- Влага - Гледайте да държите парфюмите си далеч от влажни помещения. Да, това включва и банята. Ако имате парфюми там е добре да ги махнете веднага.Ако говорим за помещения от жилището ви, най-добрия за съхранение на парфюм е спалнята.

- Разклащане - Много хора си мислят, че като клатят парфюма ароматните му съставки се смесват и той ухае по-добре. Това не е вярно. Ако сте решили да носите със себе си някой от любимите си парфюми през деня,трябва да знаете, че трайността рязко му спада. Честото клатене от дамската чанта и примеса му с кислорода влияят зле на съставките му.

- Опаковка - Ако сте си купили току-що парфюм не изхвърляйте опаковката му. Тя е специално създадена да предпазва парфюма по най-добрия начин. Може да го съхранявате в нея.


Парфюмите могат да се "развалят". Това се случва ако пренебрегвате съветите ни. Измененията в химичния баланс на аромата могат да доведат до нежелани последици като раздразнение на кожата, обриви и други алергии.Сигналите, по които можете да познаете, че даден парфюм е развален са следните:

- Цвета му се е променил драстично от това, което помните. Най-често тя потъмнява или леко се матира.

- Очевидно промяната в уханието му е друг признак, че вече може би не е годен.Аромата му може да започне да киселее, да се долавя повече алкохол или просто да загуби силата си.

Грижете се добре за своите парфюми, така ще можете да се радвате на оригиналния им аромат по-дълго.
Парфюм на деня


Giorgio Armani
Acqua gi Gioia
EDP 100мл.
Цена: 106лв.