Идеалният парфюм за вашата възраст

Идеалният парфюм за вашата възраст

0
SHARE

Дамите избират парфюмите си според това от какъв аромат ще бъдат най-привлечени. Въпреки, че всички жени предимно избират парфюм според  уханието, която им харесва най-много, но има и друго влияние от съществено значение – възрастта. Странно, но тя може да се превърне в определящ психологически фактор при възприятието на ароматите. Учени са разгледали вкусовете на отделните възрастови групи и са наблюдавали странни съвпадения при дамите със сходна възраст.

Някои аромати се асоциират с определени възрастови групи по последни проучвания. Различните етапи от живота на всяка една жена влияят на сетивата й и това става определящ фактор в избора на любим парфюм.

Връзката между възрастта и избора на аромат до голяма степен зависи от емоциите и житейски опит на представилките на нежния пол.

Вижте някои интересни предложения за парфюм според възрастовите граници. Не се знае дали няма  да откриете и следващия си любим аромат.

За тийнейджърите, най-мощно влияние оказват връстниците им. Ако всички популярни момичета в гимназията носят парфюм – One Direction „That Moment“, то това ще бъде ароматът, на който  всички млади дами биха искали да ухаят. Тийнейджърите също са склонни да носят и по-сладникави парфюми, отколкото нежни и дискретни аромати. Според изследване момичетата в тийнеджърска възраст залагат на сладки аромати, за да се впишат в желан социален кръг. Разбира се и за прикриване на неприятни телесни миризми, които при някои девойки в този период от развитието им причиняват изключителен дискомфорт. Ако търсите сладък парфюм, Dolce & Gabbana Pour Femme е образец за предпочитанията на младите дами. Младежите избират популярни аромати, но и такива, които са полезни в ежедневния им начин на живот.

През вашите 20 години

Проучване показва, че младите жени в тази възрастова група са най-привлечени от скъпите и луксозни марки. Те биват представяни в рекламите по списанията и по телевизията. Мнението на експертите е, че най-съществената причина за използването на парфюм от дамите на 20 години е желанието им  да се чувстват по-привлекателни за другите. След казаното до тук, не е изненада, че като най-популярен аромат сред 20-годишните е именно флоралното, нежно, стилно и елегантно ухание предложено от модна къща Christian Dior – Miss Dior.

През вашите 30 години

Проучванията показват, че жените в 30-те най-често залагат на ухания, които издават увереност и сексапил. Nina Ricci е аромат, който величае изискаността и женствеността на съвременната дама. Нотките на розов пипер, бергамот, гардения и жасмин, създават комбиниция, която със сигурност ще я накара да се усмихне.

През вашите 40

Жените в 40-те разчитат повече на вкусовете на техните половинки, когато става въпрос за избор на парфюм. Tom Ford „Black Orchid“ е един аромат, на които  мъжете не могат да се наситят заради неговия богат, пикантен аромат. В действителност, вашето момче може да го обикне толкова много, че да поиска да си го споделите.

През вашите 50

Когато жените стигнат средна възраст те искат отново да задоволят своя собствен вкус, а не този на другите. Ако търсите по-женствен аромат може би Aigner “Debut By Night” ще попадне в тази категория. Чрез нотките на червен портокал, джинджифил и кедър, този парфюм може да се опише като вдигащ и топъл.

След 60 години

За дамите от тази възраст няма по-голяма емблема от Chanel No.5. Дамите в ранните си 60 години разчитат на аромати, чрез които са получавали комплименти в миналото. Този парфюм е перфектният избор за по-изисканият и изтънчен нос.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY