ESCADA


Немската модна компания Escada е сравнително отскоро на пазара. Основана е през 1978 година от двойката Маргарет и Волфганг Лей. Двамата перфектно си разделили длъжностите в компанията. Маргарет поема изцяло дизайна на дрехите и аксесоарите, а Волфганг поема икономическата част. Интересен факт за името на компанията Escada е, че е кръстена на един от конете, които се състезавали и младото семейство заложи пари. В последствие той печели. Escada всъщност идва от португалски и означава „стълба“. Така стълбата на успеха ги достига след като взимат решението да създават по-достъпни дрехи.

Escada използват много добре изразени цветни щампи, които по-късно се превръщат в емблема. Те пренасят бизнеса си на едно ново ниво след като решават да създадат и линия парфюми. През 1990 година основават ново подразделение на Escada, което се нарича Escada Beauté. Скоро след това първият парфюм на компанията излиза на бял свят. Той е кръстен на основателката и се казва Escada Margaretha Ley.

Естествено сред феновете на марката, парфюмите на Escada стават хит и се радват на огромен успех. Не след дълго стила на марката достига и уханията им. Резките цветни нюанси започват да се забелязват в парфюмите им. Опаковките и флаконите също следват един определен принцип изграден от Escada.

Въпреки кратката си история с парфюмите, Escada има вече над 10 аромата след себе си и обещава да не спира да радва феновете си с нови и нови аромати. Едни от най-известните парфюмеристи работят съвместно с Escada, за да постигнат тези успехи.

Няма налични продукти

Парфюм на деня


Giorgio Armani
Acqua gi Gioia
EDP 100мл.
Цена: 106лв.