FENDI


Италианската модна марка Fendi е известна от началото на ХХ век. Създадена е през 1925 година в Рим от семейната двойка Едуардо и Адел Фенди. Още с първите си стъпки, бранда залага не на количеството, а на качеството. Първият магазин на съпрузите е в италианската столица и отваря врати през същата година. В него те предлагат висококласни, ръчно изработени кожени изделия и чанти.

Поради факта, че тези продукти са изключително атрактивни на външен вид и са с много високо качество, магазина бързо добива популярност. Поради забележителния успех, които постигат от самота начало, двойката Fendi решава да разшири обхвата на своята дейност. През 1932 година, двойката започва да създава и други кожени изделия, с което направо сразява конкуренцията.

Необикновените стоки на Fendi били толкова добри, че дори се гледало на тях като престижни. Дейността на марката вървяла все по-напред и нагоре, но началото Втората световна война слага край на много от плановете им. След приключването на войната, семейната двойка Fendi започва на съживява бизнеса си, като в него въвежда и петте си дъщери. Благодарение на съвместните усилия семейното производство отново се завръща на пазара на луксозни стоки.

През 1969 г. Fendi  изработва първата си модна колекция от кожени облекла, което изстрелва бранда на върхови позиции. Дизайнът на дрехите е толкова добър, че тежките платове и палта биват превърнати в леки и удобни облекла. Наред с неповторимите кожени продукти, марката започва да създава и слънчеви очила, деними и парфюми.

През 1985 г. Fendi пуска на пазара Първият си аромат Fendi Uomo. Това завладяващо ухание се превръща в символ на женската сила на съблазняването и страстта. Луксозните ухания на марката Fendi по необичаен начин определят индивидуалността на техните собственици.

Няма налични продукти

Парфюм на деня


Giorgio Armani
Acqua gi Gioia
EDP 100мл.
Цена: 106лв.