YVES SAINT LAURENT


Основателят на световно известната компания YSL е с едно от най-дългите имена в индустрията - Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent. Още от ранна възраст той се е интересувал от света на модата и е показвал многократно своите таланти. Така на 17 години постъпва на работа при Кристиян Диор, който се превръща в него ментор и го учи за всеки един аспект от тази индустрия.

Когато Диор си отива от този свят остава Yves Saint Laurent да ръководи неговата компания. Тогава той е едва на 21 години. За съжаление, обаче го викат да служи в армията и времето начело на фирмата се оказва прекалено кратко. След като се уволнява от армията, обаче Yves Saint Laurent основава собствената си модна къща.

Следват години на възход. Младият Yves Saint Laurent продължава да твори все едно, че никога не е прекъсвал. През 70-те години на миналия век, YSL се превръща в един от най-влиятелните персони в света на модата.

През 1964 година първият парфюм на Yves Saint Laurent излиза на бял свят. Неговото име е “Y” и е само за жени. Бързо се превръща в един от най-продаваните артикули на бранда. След като се уверява в успеха му, Yves Saint Laurent пуска на пазара още много различни аромати. Така в наши дни дизайнерът има над 80 различни парфюма.

Няма налични продукти

Парфюм на деня


Giorgio Armani
Acqua gi Gioia
EDP 100мл.
Цена: 106лв.